טראפלס שוקולד לבן ופירות יער

קינוחון קטן ומטריף, מאודד קל להכנה, שניתקלתי בו בבלוג של הספורטאי הטבעוני ושידרגתי מעט לכיוון שלי.
עכשיו, אני יודעת שיש כאלה שבזים לשוקולד לבן.
אני דווקא אוהבת. לא בטוחה אם זה הטעם (הקצת מתוק מדי, מודה) או הצבע שעושה לי את זה. בכל מקרה זה אחלה חומר גלם שאפשר לשדרג עם טעמים ותיבול מתאים. תכלס נראה לי שאפשר להמיר גם בשוקולד מריר.
ונכון, זה לא מתכון בריא במיוחד. אבל הוא מאוד מרוכז, כך שקוביה קטנה ממנו לגמרי סוגרת פינה. ובכלל, בחיים הכל עניין של מינונים ואיזונים..

טראפלס שוקולד לבן ופירות יער

אז מה צריך:
300 גר' שוקולד לבן טבעוני (אני קניתי במטבעות)
100 גר' טחינה גולמית
כפית תמצית וניל איכותית
מעט מלח הימאליה
קליפה מליים/לימון, מגורדת
כ-2/3 כוס מיקס פירות יער קפואים ( הם חמצמצים, וזה טוב לנו!)
כף מייפל
כף מיץ ליים/לימון
2-3 כפות מים/חלב צמחי


הכנה:
1. מניחים בקערה את מטבעות השוקולד הלבן (אם זו טבלה, חותכים לקוביות) וממיסים במיקרו בפולסים של חצי דקה. (אפשר גם בבן-מארי. יעני בתוך קערה שיושבת על סיר עם מים רותחים)
2. מוסיפים את הטחינה ומערבבים למרקם חלק. מוסיפים את המלח, הוניל וקליפת הליים/לימון. טועמים עד שמגיעים לתוצאה הרצויה. מבחינתי- טעם מורגש של חמצמצות קליפת הליים, שמאזן את מתיקות השוקולד.
3. משטחים בתבנית פיירקס (או אמייל, או מה שיש לכן) מרופדת נייר אפיה.
4. טוחנים בבלנדר את פירות היער עם המייפל ומיץ הלימון (תכלס את שניהם אפשר להשמיט) ומעט נוזל, עד למרקם אחיד ודי נוזלי.
5. שופכים את פירות היער על השוקולד, ובעזרת להב של סכין מערבבים בעדינות ליצירת דוגמה משויישת.
6. שולחים למקפיא לשעתיים לפחות, מוציאים, חותכים לקוביות לגודל הרצוי ושומרים במקפיא בקופסא אטומה.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.