מרק כרובית-קישואים עדין וטעים

קצת גשם, שמיים אפורים, תפאורה שכזאת לוחצת לי ישר על בלוטת החשק למרק. נכנסתי למטבח, ותוך חצי שעה במקס' כבר התענגתי על מרק כרובית-קישואים עדין וטעים כל כך.

מה צריך:

(לכ-4 מנות)

בצל קטן חתוך

3 שיני שום

כרובית קטנה-בינונית (או חצי מגדולה) מופרדת לפרחים

קישוא וחצי גדול, או שניים קטנים חתוכים לקוביות

מים, חלב צמחי

מלח, פלפל, 

גרידת לימון

מה עושים:

מחממים בסיר כ-2 כפות שמנ"ז. מזהיבים מעט את הבצל, מוסיפים את הירקות והשום, מערבבים, מכסים, ומבשלים על אש קטנה 5-7 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם. מוסיפים מים עד גבול הירקות, ואז עוד קצת (כוסוחצי-שתיים) חלב אורז או דומיו.

מוסיפים מלח-פלפל

מבשלים עד שהירקות רכים.

טוחנים את המרק עם קצת גרידת לימון. 

אפשר להשאיר חלק לא טחון. זה כיף לפגוש את הירקות בתוכו.

בתיאבון ושיהיו לנו הרבה ימי חורף שכאלו השנה.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.