אורז תבלינים הודי

מה צריך

2  כוסות אורז בסמטי לבן

2  כפות שמן

3 כוסות מים

1/4 כוס חלב קוקוס, או עוד מים

2  פלפלים אדומים חריפים יבשים, שלמים

מקל קינמון שבור לפיסות גדולות (אפשר גם שבבי קינמון, בערך כפית)

כפית זרעי כמון

כפית זרעי כוסברה כתושים

כפית זרעי חרדל שחור/ צהוב

שורש כורכום מגורר (לא חובה)

חצי כפית חילבה טחונה (לא חובה)

מלח


מה עושים

שוטפים היטב את האורז במים קרים מחממים שמן בסיר, מטגנים מעט את הפלפל החריף ושברי הקינמון, עד שהפלפל משנה מעט את צבעו. מוסיפים את תבליני הזרעים, וממשיכים לטגן עד שהם מתפצפצים. מוסיפים את הכורכום המגורר. לאחר כדקה-שתיים מוסיפים את האורז המסונן, את אבקת החילבה, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, כ-2 דקות. מוסיפים את הנוזלים והמלח, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכבים ומבשלים כ-15-20 דק', עד שמוכן.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.