לביבות בטטה ואטריות שעועית

תקשיבו, איזה ביס טעים זה הלביבה הזאת!!

הפריכות של האטריות שנחרכות מעט, הרכות והמתקתקות של הבטטה, העוקצנות של הג'ינגר והצ'ילי. בול!! אז יש לי את הלביבות המושלמות מבחינתי: גם ללא טיגון, גם ללא גלוטן, גם טבעוניות, והכי הכי חשוב טעימות בטירוף! שמחה לחלוק איתכן.ם את המתכון הזה.

מאחלת לכולנו חנוכה מלא באור פשוט ומשמח.


לביבות בטטה ואטריות שעועית

(כמות לכ-15 יח', מומלץ להכפיל כמויות)

מה צריך:

- אטריות שעועית מופשרות במים רותחים- כמות של 2 כוסות- בטטה קטנה צלויה בתנור בשלמותה (רוחצים, דוקים פה ושם וצולים בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד שסכין נחדר בקלות) מועכים את תוכנה- נזדקק לכמות של כוס- כחצי בטטה מקולפת לג'וליינים (גפרורים ארוכים)- בערך כף (אפשר פחות) עלי זעתר ו אורגנו. (אפשר גם בלי או כל עשב תיבול)- כף גדושה טחינה גולמית- כף שומשום/ גרעיני חמניה- מעט ג'ינג'ר מגורר (חצי כפית-כפית)- מעט אבקת קארי (רבע-שליש)- מעט צ'ילי גרוס- קליפת לימון מגוררת - מלח ים אטנלנטי או הימלאיה (אפשר גם רגיל).

מה עושים:

מחממים תנור ל-210 מעלותמערבבים את כל המצרכים בקערה.מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו (שמן זית/ שמן זרעי ענבים)מניחים תלוליות מהתערובת, זורים מעט שומשום, מזלפים מעט שמן גם מלמעלה.

אופים בתנור עד שהלביבות מזהיבות ומתייצבות (15-20 דק')אוכלים בשמחה והנאה.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.