לחם כוסמת ירוקה , זיתים ואגוזים

(עפ"י מתכון של קובי פרידמן- השף הפשוט)

מה צריך:

3 כוסות כוסמת ירוקה לפני השרייה

כוס ורבע מים

100 גר' (כחצי כוס) תערובת של גרעיני חמנייה/ גרעיני דלעת/ צנוברים/ אגוזי מלך

כפית מלח

2 כפות עשבי תיבול (טימין/אורגנו/זעתר) לא חובה

3-4 כפות זיתי קלמטה קצוצים גס 

מה עושים:

  1. להשרות 3 כוסות כוסמת ירוקה במים ל-8 שעות.  לשטוף להכניס למעבד מזון/בלנדר חזק  עם כוס ורבע מים לטחון לבלילה דקה, למרקם של יוגורט.
  2. להעביר לקערת זכוכית, לכסות בצלחת להשאיר 24 שעות על השיש עד קבלת בועות בחלק העליון (בקיץ מספיק בין 12 ל-15 שעות) כשרואים בועות בחלק העליון של הקערה, ויש לחות ודביקות בצד הפנימי של הצלחת,  זה מוכן, גם אם עבר פחות זמן ממה שכתוב. (אלה השמרים הטבעיים שנוצרים). רצוי להעביר למקרר לשעתיים עד לילה.
  3. להוסיף לבצק את המלח, האגוזים/גרעינים, עשבי תיבול וזיתים.
  4. להניח נייר אפייה משומן בשמן זית בתוך תבנית אינגליש-קייק, ולשפוך את הבלילה. אפשר לעטר במעט מתערובת הפיצוחים. להכניס לתנור מחומם על 250 מעלות (תוכנית טורבו) ל-25 דק'.
  5. להוריד את חום התנור ל-200 מעלות, להוציא את הלחם מהתבנית ולהניח בתבנית תנור רגילה, להמשיך לאפות עוד כחצי שעה. 
  6. להוציא, לקרר ובתיאבון. 
  7. לאחר קירור, רצוי לפרוס את הלחם לפרוסות דקות ולשמור במקפיא. 
  • אפשר להחליף את תערובת הגרעינים בעגבניות יבשות או בפירות יבשים קצוצים או כל רעיון יצירתי אחר.


להכנת לחמניות

עד סעיף 3, מכינים באותו האופן.

משמנים היטב תבנית שקעים (תבנית מאפינס)שופכים את הבלילה לשקעים, מקשטים במעט גרעינים מלמעלה.

אופים 10 דק' על חום של 250 מעלות, ועוד 10 דק' על 200.מצננים ומחלצים בזהירות.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.