מאפינס ברוקולי

מה צריך:

תבנית שקעים או תבניות נייר למאפינס קטנים

1 כוס פרחי ברוקולי מאודים, או קפואים ומופשרים, ועוד כ-12 פרחי ברוקולי קטנים, באותו המצב, לקישוט. 

כוס ושליש כוסמת ירוקה לאחר השרייה (כ-2/3 כוס לפני השריה)

1 כפית אבקת אפיה, רצוי ללא אלומיניום

1/2 כוס חלב אורז שקדים, או אחר

1/2 כוס שמן זרעי ענבים, או זית

1/2 כפית מלח ים אטלנטי/הימלאיה  או לפי הטעם


מה עושים:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. לטחון את כל המרכיבים היטב בבלנדר (למעט את 12 תפרחות הברוקולי)
  3. לשמן תבנית שקעים, לחלק את הבלילה בשקעים. (אם משתמשים בתבניות למאפינס מקרטון, אין צורך לשמן)
  4. לנעוץ בכל מאפינס תפרחת ברוקולי
  5. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ-15 דק'. עד שהמאפים זהובים וסדוקים מעט.
  6. מצננים מעט לפני האכילה.

*באותה הצורה ניתן להכין מאפינס קישואים: לטחון קישוא בינוני-קטן או זוקיני עם הבלילה, ולהוסיף לאחר הטחינה זוקיני/קישוא מגורר, ובצל קטן מטוגן.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.