מה צריכים:
לכופתאות:
6 תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים ומבושלים. 2 בטטות קטנות (או אחת בינונית) אפויות בקליפתן חצי חבילה טופו, מפוררת או מגוררת גס 4-5 כפות קמח קוקוס (או יותר, לפי המרקם)
1 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
לקארי עגבניות:
4 כפות שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס
3 בצלים קצוצים גס
1 כף זרעי כוסברה
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
4-5 שיני שום קצוצות
1 כף גראם מסאלה
8-10 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כפית מלח
1 כף מייפל (לא חובה)
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
1/2 כפית חילבה טחונה
1 כפית כורכום טחון או שורש כורכום מגורר
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעי גרידה מחצי לימון
להגשה:
עלי כוסברה אגוזי קשיו קלויים
מה עושים:
- מבשלים תפוחי אדמה במים עד לריכוך. מועכים למחית חלקה. מועכים גם את הבטטה. מערבבים עם יתר החומרים.
- מכינים את הכופתאות: יוצרים מהתערובת כדורים או כופתאות מאורכות, מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן. משמנים את הקציצות גם מלמעלה. .
אופים בתנור בחום של 200 מעלות,עד שהקציצות מזהיבות. (כ-20 דקות) - מכינים את הקארי: מחממים שמן בסוטאז'/סיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל, זרעי כוסברה וג'ינג'ר כ-2 דקות תוך ערבוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהבצל שקוף ורך לגמרי.
- מוסיפים שום, גראם מסאלה, עגבניות, קשיו, מלח , מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, חילבה, שאטה, כורכום, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
- מכבים את האש. מוסיפים גרידת לימון וטוחנים היטב בעזרת בלנדר/בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול. (זה השלב להוסיף מעט מייפל אם חסרה מתיקות)
- מניחים את הקציצות על צלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב, מפזרים עלי כוסברה ואגוזי קשיו. (אפשר גם להניח את הקציצות מעל הרוטב)