מלאי כופתא

מה צריכים:

לכופתאות:

‏ 6 תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים ומבושלים. 2 בטטות קטנות (או אחת בינונית) אפויות בקליפתן ‏חצי חבילה טופו, מפוררת או מגוררת גס ‏4-5 כפות קמח קוקוס (או יותר, לפי המרקם)

‏1 כפית גראם מסאלה

‏1/2 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)


לקארי עגבניות: 

‏4 כפות שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס

‏3 בצלים קצוצים גס

‏1 כף זרעי כוסברה

‏2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

‏4-5 שיני שום קצוצות

‏1 כף גראם מסאלה

‏8-10 עגבניות חתוכות לקוביות

‏1 כפית מלח

‏1 כף מייפל (לא חובה)

‏1 כוס חלב קוקוס

‏1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס

‏1/2 כפית חילבה טחונה

‏1 כפית כורכום טחון או שורש כורכום מגורר

‏1/2 כוס אגוזי קשיו טבעי גרידה מחצי לימון

להגשה:

‏עלי כוסברה אגוזי קשיו קלויים

 מה עושים:  

  • מבשלים תפוחי אדמה במים עד לריכוך. מועכים למחית חלקה. מועכים גם את הבטטה. מערבבים עם יתר החומרים.
  • מכינים את הכופתאות: יוצרים מהתערובת כדורים או כופתאות מאורכות, מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן. משמנים את הקציצות גם מלמעלה. .
    ‏ אופים בתנור בחום של 200 מעלות,עד שהקציצות מזהיבות. (כ-20 דקות)
  • מכינים את הקארי: מחממים שמן בסוטאז'/סיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל, זרעי כוסברה וג'ינג'ר כ-2 דקות תוך ערבוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות עד שהבצל שקוף ורך לגמרי.
  • מוסיפים שום, גראם מסאלה, עגבניות, קשיו, מלח , מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים.
  • מוסיפים את קרם הקוקוס, חילבה, שאטה, כורכום, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. 
  • מכבים את האש. מוסיפים גרידת לימון וטוחנים היטב בעזרת בלנדר/בלנדר מוט.  טועמים ומתקנים תיבול. (זה השלב להוסיף מעט מייפל אם חסרה מתיקות)
  • מניחים את הקציצות על צלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב, מפזרים עלי כוסברה ואגוזי קשיו. (אפשר גם להניח את הקציצות מעל הרוטב)
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.