מרק עגבניות שרי צלויות, טרגון וחלב קוקוס

מה צריך:

2 בצלים, חתוכים לרבעים

1 שומר, חתוך לרבעים

7 כוסות עגבניות שרי

2 כפות + 3 כפות שמן זית

מלח גס, פלפל שחור טחון

4 שיני שום קצוצות

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ או מגורר

1/2 כפית משחת קארי ירוק (לא חובה)

2 כוסות מיץ עגבניות

4 כפות רסק עגבניות של "פומפידור" או muti

1/4 כוס ערק (לא חובה)

1/2 פחית חלב קוקוס

2 כפות עלי נענע 

2 כפות עלי טרגון (רצוי טרי, אפשר יבש)

להגשה: שמנת חמוצה/ יוגורט סמיך, בצל ירוק קצוץ


מה עושים:

1. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את עגבניות השרי השלמות, הבצל והשומר. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח ופלפל. אופים בתנור בחום גבוה עד שהעגבניות מגירות נוזלים.

2. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית, ומזהיבים קלות שום וג'ינג'ר (להיזהר מהזהבת יתר). מוסיפים את משחת הקארי מערבבים ומטגנים כדקה.

3. מוסיפים לסיר את תכולת התבנית, מיץ העגבניות ורסק העגבניות, מבשלים 10-15 דקות.

4. מכבים את האש. מוסיפים נענע וטרגון ונותנים למרק לעמוד כ-1/4 שעה לספיגת טעמים.

5. טוחנים עם בלנדר מוט, אפשר לרסק למרקם גס מעט.

6. מגישים עם כף שמנת חמוצה/ יוגורט ובצל ירוק קצוץ.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.