פארנטה ממולאת

לבצק

מה צריכים:
כוס ורבע (250 מ"ל) קמח כוסמין/מלא
רבע כפית מלח כחצי כוס מים מעט שמן לטיגון

מה עושים:

שמים בקערה קמח ומלח, מוסיפים בהדרגה מהמים, מערבבים עד שמתקבל בצק. לכסות ולהשהות כ-20 דק'. 


למילוי

מה צריכים: 

-2 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים, מבושלים ומעוכים לפירה חופן קטן כוסברה קצוצה פלפל ירוק חריף בינוני קצוץ 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר 1/2 כפית גרגרי חרדל 1/2 כפית גרגרי כמון 1/2 כפית כורכום 2  כפות שמן 1/2 כפית מלח  

מה עושים: 

  • מחממים שמן בסיר.
  • מוסיפים את גרגרי הכמון, ומטגנים כדקה. מוסיפים גם את גרגרי החרדל, ממשיכים לטגן עד שיש פצפוצים.
  • מוסיפים את הפלפל הירוק  והג'ינג'ר, ולאחר כחצי דקה גם את הכורכום.
  • מוסיפים את הפירה, מערבבים היטב עד שהוא עטוף בתבלינים.
  • מוסיפים כוסברה ומלח, מורידים מהאש ומצננים.

 מחלקים את המילוי ל-6 כדורים. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים בצק לעלה, שמים בו כדור מהמילוי ועוטפים/צובטים את הבצק מסביב למילוי, כך שיש לנו כדור בצק ממולא. מקמחים מעט ומשטחים. מרדדים את העיגול הממולא לעלה מטגנים במחבת טפלון במעט שמן זית/זרעי ענבים. גיוונים: בטטה במקום תפוחי אדמה מילוי של עלי זעתר טריים, בצל סגול פרוס דק, מלח, זרעי חרדל שחורים וכמון.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.