פיצה כוסמת ירוקה ועדשים כתומות

(מתכון מהבלוג של וינו סלט)

הבצק:

1 כוס כוסמת ירוקה (לפני השרייה)

3 כפות עדשים כתומות, לא מבושלות

1/2 כוס מים

2 כפות שמן זית

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח  (רצוי הימאליה דק)

  1. משרים את הכוסמת הירוקה והעדשים במים 3-10 שעות. לסנן ולשטוף.
  2. טוחנים עם חצי כוס מים, להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפיה, לשמן בשמן זית, לשטח את התערובת.
  4. אופים אפייה ראשונית של כ- 10 דק' ב-180 מעלות, עד להתייצבות.


רוטב עגבניות:

7-8 עגבניות שטופות וחתוכות גס

1 גמבה, שטופה וחתוכה גס, ללא הגרעינים

3-4 כפות שמן זית

בצל קטן קצוץ

חופן אורגנו טרי, קצוץ, או 2 כפיות אורגנו יבש

מלח, פלפל

  1. מרסקים בבלנדר/מעבד מזון את הגמבה והעגבניות לרסק אחיד
  2. במחבת רחבה/ סוטאז' מטגנים את הבצל בשמן הזית, עד להזהבה
  3. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות והפלפלים, להוסיף תיבול, לבשל על אש קטנה , ללא מכסה, כשעה, עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. 


הרכבת הפיצה:

מורחים מהרוטב על בסיס הפיצה האפוי למחצה, לפזר גבינת מוצרלה טבעונית ותוספות לפי בחירה, בוזקים מעל כף שמרי בירה או/ו פרמזן טבעוני (מתכון בהמשך). אופים עוד כ-10 דקות לפריכות הבצק והשחמה.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.