(מתכון מהבלוג של וינו סלט)
הבצק:
1 כוס כוסמת ירוקה (לפני השרייה)
3 כפות עדשים כתומות, לא מבושלות
1/2 כוס מים
2 כפות שמן זית
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח (רצוי הימאליה דק)
רוטב עגבניות:
7-8 עגבניות שטופות וחתוכות גס
1 גמבה, שטופה וחתוכה גס, ללא הגרעינים
3-4 כפות שמן זית
בצל קטן קצוץ
חופן אורגנו טרי, קצוץ, או 2 כפיות אורגנו יבש
מלח, פלפל
הרכבת הפיצה:
מורחים מהרוטב על בסיס הפיצה האפוי למחצה, לפזר גבינת מוצרלה טבעונית ותוספות לפי בחירה, בוזקים מעל כף שמרי בירה או/ו פרמזן טבעוני (מתכון בהמשך). אופים עוד כ-10 דקות לפריכות הבצק והשחמה.