פתאי אטריות אורז עם כרוב סגול, טופו צלוי, נענע ליים ובוטנים

מה צריך:

קוביית טופו מפוררת לפירורים גסים, מושרית במרינדה ( 3-4 כפות שמן זית, כף שמן שומשום, 3 כפות רוטב סויה ושן שום כתושה).

חבילת אטריות אורז שחורות (או רגילות), מבושלות.

1/2 כרוב סגול פרוס דק

בצל סגול חצוי ופרוס

חופן עלי נענע שלמים

חופן עלי בזיליקום שלמים

כף מיץ ליים (או לימון)

מעט גרידה מקליפת ליים/לימון

חופן שברי בוטנים קלויים/ אפונת ווסאבי כתושה גס


לרוטב:

2 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוסות

חתיכת ג'ינגר (כ-2 ס"מ) קצוץ

שורש למון גראס פרוס דק

2-3 עלי קפיר ליים מעוכים קלות

1/2 כוס חלב קוקוס

כ-3 כפות רוטב סויה


הכנה:

  1. צולים את הטופו, יחד עם המישרה על מחבת חמה עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן את שמן הזית, מוסיפים שום וג'ינג'ר, ואחרי כדקה גם למון גראס. מוסיפים את חלב הקוקוס עלי הקפיר ליים ורוטב הסויה, מכסים ומבשלים כ-10 דק' על אש קטנה.
  3. מחממים ווק או מחבת רחבה עם מעט שמן זית. מקפיצים בצל סגול, כרוב סגול, מוסיפים את אטריות האורז והטופו.
  4. מוסיפים לווק את הרוטב, מערבבים היטב.
  5. מוסיפים מיץ וגרידה מליים/לימון
  6. מוציאים לצלחת הגשה. מפזרים עלי נענע ובזיליקום, ובוטנים או אפונת ווסאבי כתושה מעט.



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.