קוביות פאדג' טחינה-מייפל
ניתקלתי במתכון בבלוג של חן במטבח וטיבענתי אותו וקצת הוסםתי תוספות קטנות משלי. במקור הוא עם דבש.
מה צריך:
כוס טחינה גולמית
רבע כוס שמן קוקוס מומס שליש
כוס מייפל איכותי
מעט מלח, קינמון ותמצית וניל.
טופינג 1: 2 כפות פיסטוקים קלויים שבורים, 2-3 כפות שוקולד מריר קצוץ, מעט מלח גס
טופינג 2 (מומלץ!) חופן אוכמניות טריות וגרידת לימון
מה עושים:
מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.
אני הוספתי מעט מלח הימלאיה דק (אפשר גם רגיל אבל אל תוותרו על המלח!) קצת אבקת קינמון וכפית תמצית וניל איכותית. אפשר גם מעט גרידת לימון או תפוז. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
לרפד תבנית פיירקס קטנה או תבנית קרטון קטנה בנייר אפיה. (ככל שהתבנית קטנה יותר, הקוביות ייצאו גבוהות יותר. כמובן אפשר גם להכפיל כמויות)
אופציה א': לפזר פיסטוקים, שוקולד מריר ולזרות מעט מלח ים אטלנטי גס.
אופציה ב': לפזר חופן אוכמניות טריות, לדאוג שלק מהן ישקעו. שילוב מפתיע ומרענן!
להקפיא שעתיים שלוש עד התייצבות. להוציא, לחתוך לקוביות ולשמור בקופסא סגורה במקפיא.
*אפשר להכין גם עם חמאת בוטנים, רצוי של b&d כי היא נוזלית וולא תוספת סוכר
* אפשר כמובן לגוון בטופינג: פקאן מלוח או מסוכר, שקדים מלוחים, בוטנים, שוקולד לבן או חלב, פולי קקאו גרוסים, דובדבנים וכו'
תכינו ותודו לי